Csomós – Nagy: A magyar bajokság került fókuszba

Csomós Mixiék mecseki sikerük után a Székesfehérvár Rallye-n is a győzelemért hajtanak. Sajnálatos Kanári-szigeteki balesetük miatt átíródott a forgatókönyv, így a fókuszt az ORB bajnoki címére helyezték, amire két versennyel a tarsolyukban is komolyan esélyesek.
 
Az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a Székesfehérvár Rallye-n is rajthoz álltok a rajongóitok nagy örömére.
A Kanári-szigeteken történt baleset óta átíródott kicsit az idei forgatókönyv… Előtérbe került az Országos Rallye Bajnokság, emiatt vagyunk itt is. Az is fontos tény, hogy három futamból eddig két versenyen indultunk, amelyeket megnyertünk, így jól állunk a bajnokságban. Az idei szezonban megpróbálunk az ORB-re koncentrálni.
 
Az eredeti tervek szerint a Székesfehérvár Rallye vegyes talajtípuson zajlott volna, végül 100%-ban aszfalt lett. Ti ehhez mit szóltok? Örültök, vagy jobb lett volna egy kis murva is?
Mi alapvetően szeretjük a murvát, örültünk volna neki, de mindig azt próbáljuk megoldani, ami a feladat. Ez így is egy nagyon jó verseny lesz, – látva a gazdasági nehézségeket– ennek is nagyon örülünk.
 
Mit szólsz a kiíráshoz, hozzád melyik pálya áll közelebb?
2021-ben mentünk itt, épp az első napi oroszlányi szakaszon kaptunk egy defektet, ahol el is ment a bajnoki címünk. Emiatt nem áll hozzánk annyira közel, vagyis nem a legjobb emlékeket őrizzük róla. A gyorsaságikra visszatérve szeretjük azt a szakaszt, a Kőhányást és a csákberényi gyorsot is. Kíváncsian várom, biztos nagyon erős lesz most is a magyar mezőny, nem lehet feltartott kézzel menni, ha az elejében szeretnénk lenni, akár a győzelemért harcolni.
A városi szuperspeciál nagyon klassz dolog, mert családok, gyerek is kilátogathatnak a rendezvényre és láthatják a versenyt testközelből.
 
A Kanári-szigeteki versenyen történt baleset után hogy vagytok? Teljesen rendbe jöttetek?
Azt gondolom, 90-95%-osan mindketten rendben vagyunk. Nyilván azért még érezzük a balesetet fizikálisan és mentálisan még jobban, de próbálunk teljes fókusszal, felkészülten odaállni a rajthoz, hiszen az élet nem állt meg.
 
Az autóval mi a helyzet?
A mecseki győztes autóval, az új Fabiával indulunk itt is, ezzel az új RS-sel tervezünk, ami szerintem az egyik legjobb Rallye2-es autó a világon. A törött autó épp a napokban készült el, meg is hirdettük, várja az új gazdáját, bízom benne, hogy minél hamarabb sikerül eladnunk.


Fotó: MK Racing Photography
 
2024. július 10. hírek, interjúk
vissza