Ilyen volt az első kör a versenyzők szerint

Nyilatkozatok az első szervizben
 
Ranga Péter, Czakó Janek (Skoda Fabia R5): „Nagyon sarasak a pályák, nehéz volt belőni a tapadást. Hol jobb a tapadás, hol kevésbé. Az első gyorson azt hittük, hogy defektünk van, emiatt kicsit visszavettünk. Aztán a másodikon elkezdett szólni valami az autóban és instabil volt a hátulja, úgyhogy most megnézik a srácok, mi vele a gond.”


 
Ollé „Sasa”, Balai Róbert (Skoda Fabia R5): „Nagyon jó ez a tizenhatodik helyről rajtolás, vannak nyomok, féktávok. Nagyon jól sikerült az első és a második gyors is, csak az egyik helyen túlcsúsztam, és meg kellett fordulnunk. Sok jó néző barátot szereztünk magunknak, de benne hagytunk egy tízest. Meg vagyunk elégedve, ha ezt tudnánk hozni, örülnénk.”
 
Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo): „A szabadedzéseken is elég bíztató volt az eredményünk és jól működött minden. Az időmérőn sajnos becsúszott egy-két hiba, és nem az első helyen végeztünk, ahogy terveztük. A rajtpozíciónk nem volt nagy befolyással a mai eredményre: az első gyorson jól mentünk biztonságival bekezdve, a másodikon többször hibáztunk és szereztünk egy defektet is. Nyilván a körülmények miatt nem nagyon volt lehetőségünk már szépíteni vagy gyorsulni. A szervizből kimenet hallottuk a szomorú hírt a balesetről.”
 
Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC): „Két gyorsaságin vagyunk túl. Még azt mondom, hogy keményebb, mint a Mikulás Rallye: tényleg igazi kemény körülmények vannak, nagyon csúszik az út, és ahhoz képest nagy sebességgel kellett menni. Kislődön az első gyorson korán fel kellett ébredni, az első két kilométeren szinte végig hatodikban volt az autó. Gyakorlatilag 180-nal csúszkáltunk az út tetején a fák között, ennek ellenére minden rendben van, nagyon élvezem.”
 
Osváth Péter, Adorján Szabolcs (Skoda Fabia R5): „Ahhoz képest, hogy ennyi eső esett, már egész száraz volt a pálya, csodálkoztam is rajta. A lőtéren csak pocsolyák vannak, jól meg van tiporva, jó kemény a gyorsasági. Ha nem esne az eső, még lehetne belőle egy nagyon jó verseny.”
 
Csomós Miklós, Bán Viktor (Skoda Fabia R5 Evo): „A vártnál sokkal nagyobb volt a tapadásunk. Nagyon féltem az első Kislődtől, de ahogy elindultunk, teljesen jó lett. Összességében nagyon élvezzük, jó az autó, jók a gumik, nagyon várjuk a második kört.”
 
2023. augusztus 06.
vissza