Tesztelni jövünk a Székesfehérvár Rallye-ra

Tehetséges újoncokban sem lesz hiány az idénynyitó megmérettetésen. Herczig Patrik neve már ismerősen csenghet, édesapja nyomdokain haladva egyre több versenyen indul és teszi le a névjegyét. A Székesfehérvár Rallye-ra tesztelni jön, hiszen a 2023-as esztendőben az Európa bajnoki futamokon áll rajthoz.

  • Április első hétvégéjén egy nem akármilyen versennyel, egy murva futammal, a Székesfehérvár Rallye-val veszi kezdetét az Országos Rallye Bajnokság. Készen álltok?

  • Nagyon örülök neki, hogy végre két murvás verseny is lesz itthon, igaz ez minket nem fog érinteni. Az idei évben az Európa Bajnokságon, junior kategóriában fogunk indulni. A Fehérvár Rallye-t tesztnek szánjuk, azért indulunk, hogy felkészüljünk az év többi versenyére, ezért a Peugeot Kupában sem neveztünk.

  • Milyen autóban láthatunk 2023-ban?

  • Egy Peugeot 208 Rally4-essel megyünk, már az új dekorunk is elkészült, ez a design a hét folyamán az autóra is rákerül. Ma megjelent a nevezési lista, ahogy láttam elég jó kis mezőnyünk lesz! Több Peugeot, Ford is van és sok Rally4-es, ha jól számoltam 14-en leszünk, aminek kifejezetten örülök.

  • Ebben a jó kis mezőnyben mi lehet számotokra az elvárás?

  • Eredményt nem szeretnék előre vetíteni, tesztversenynek szánjuk. Mivel Hankook gumival kell versenyeznünk az EB-n, ezzel szeretnénk megismerkedni, eddig csak Pirellivel és a tavalyi év folyamán Michelinnel mentünk. Szóval ezekkel az abroncsokkal szeretnénk megismerkedni, hozzászokni az új autóhoz, mert a tavalyi Mikulás Rallye-n mentünk csak vele.

A full teszteléssel és az autó beállításaival fogunk foglalkozni egész hétvégén. És persze az a cél, hogy kicsit visszarázódjunk a versenyzésbe, mégiscsak régen ültünk versenyautóban, tavaly decemberben épp ugyanitt.

  • Mit szólsz a kiírásban szereplő pályákhoz?

  • Nagyon örülök, hogy lesz két új pálya, ahogy én hallottam, ezekről láttam már videókat is. Klassz és végre új pályák, ami minden szempontból jó, mert van változatosság. A régiek közül azonban a várpalotai és a kislőtéri gyorsaságikat nagyon szeretem, örülök nekik és nagyon várom, hogy újra mehessünk rajtuk.

A 2023-as idényben, a terveinkben csak ez az egy verseny szerepel itthon, de szokás szerint a Mikulás Rallye-n is szeretnénk indulni az év végén.

 

2023. március 29. interjúk
vissza