Klausz: Arccal a bajnoki cím felé

A Klausz-Papp kettős a 2023-as idényben a magyar bajnokság mellett tette le a voksát, így mi más lehetne a céljuk, mit sem a magyar bajnoki cím megszerzése.

  • Az év végén még nem voltál benne biztos, hogy idén mi lesz a fő csapásvonal, a Magyar Bajnokság mellett az Osztrák Bajnokság, a Mitropa Kupa és az Európa Bajnokság is szóba került. Hogyan alakult végül a 2023-as év versenynaptára?

  • Úgy alakult, hogy Magyar Bajnokság lesz a fő irány, így azokon a futamokon mindenképpen szeretnénk elindulni, ott lenne a célunk a lehető legjobb eredmény elérése. A bajnoki címet célozzuk meg, és tényleg annak reményében indulunk ezeken a futamokon. Azt gondolom a versenynaptár is elég kedvezően alakult számunkra, a murva jól fekszik nekünk, főleg a Veszprém környéki pályák, illetve a Győr Rallye is mondhatni hazai pálya, így teljesen motiváltan állok elébe.

  • Készen álltok a jövő heti versenyre?

  • Mondhatjuk, hogy teljes mértékben felkészültünk az idénynyitóra. A hétvégén értünk haza egy osztrák aszfaltos futamról Tomival, az új navigátorommal. Papp Tomival a Mikulás Rallye-n mentünk először, nagyon jól tudunk együtt dolgozni, már ezen a két, év eleji futamon is megmutatkozott az összhang. Mindamellett az autót is átmozgattuk, magunkat is visszaráztuk a versenyformába, úgyhogy mindenképpen pozitív a felkészülési rész.

  • Aszfaltos versenyről beszéltél, az autót most alakítjátok át a székesfehérvári murvás futamra?

  • A murvára átállás folyamatban van, nem mondom, hogy annyira nagy károk keletkeztek az osztrák futamon, de azért nem kíméltük az autót, illetve a pályák is olyanok voltak, hogy azért kapott a Skoda, egy revízió, és átépítési folyamat van most a műhelyben.

  • Akkor az abszolút bajnoki cím megszerzése számotokra a cél?

  • Igen, de inkább úgy fogalmaznék, hogy ha elégedettek tudunk lenni azzal a teljesítménnyel amit nyújtunk, a legjobb formánkat tudjuk hozni a szakaszokon, és tényleg elégedettség van a stopban, mint ami szokott, akkor ehhez általában eredmény is társul. Így inkább az a cél, hogy ezt az érzetet megtaláljuk, de mindenképpen eredménycentrikusan megyünk.

2023. március 28. interjúk
vissza