Német – Németh: Csak pozitívan

A bajnokság előző futamán Német Gáborék az utolsó pillanatban estek ki ígéretes helyről, ezt nem könnyű feldolgozni. Nekik azonban sikerült, és inkább erőt merítenek a kudarcból a következő megmérettetésre.
 
A Mecsek Rallye után azt mondtad, igyekszel a pozitívumokat megtalálni a következő futamhoz. Sikerült?
Igen. Egy kis időnek el kellett telnie a Mecsek Rallye után ahhoz, hogy lássuk a teljes képet. Úgy gondolom, ott javarészt minden jól működött, mindent jól csináltunk, nagyon jó versenyt futottunk, és a végén egy hibának köszönhetően sajnos kiestünk. A fájó igazán az volt, hogy másfeles szorzójú verseny lévén a bajnokságban elég sok pontot veszítettünk a többiekkel szemben. De igazából az, hogy a top háromban tudtunk csatázni, és akár az első helyért is harcolhattunk volna az utolsó szakaszon, mindenképpen bíztató volt. Annak is örültünk, hogy Miskolc után, ami nekem hazai pálya, idegen pályákon is jó tempót tudtunk diktálni.

Azt is említetted, hogy a beállításokat egy kicsit túlgondoltátok akkor, Székesfehérvárra hogy készültök?
Valóban így volt, ezt befolyásolták a verseny előtti esőzések is. Most homogénebbek lesznek a pályák, és remélem, egyszerűbb dolgunk lesz. Fejben már kigondoltuk milyen taktikával és beállításokkal fogunk rajthoz állni, a szerdai teszten ezt szeretnénk kipróbálni.

Mennyire ismeritek a fehérvári pályákat?
A Peugeot Kupában már versenyeztem ezeken a pályákon: nagyon tempósak, de jók és élvezhetők. A pályák minőségére kíváncsi vagyok, de bízom benne, hogy rendben lesznek.

Milyen szerepléssel lennél elégedett a székesfehérvári futamon?
Az első körben próbálunk majd visszatérni önmagunkhoz, de akkor lennék elégedett, ha képesek lennénk arra, hogy a győzelemért harcolhassunk.


Fotó: Német Gábor FB oldal
2024. július 09. hírek, interjúk
vissza