Turán-Zsiros:

Turán Friciék számára nagy a tét Székesfehérváron: akár átvehetik a vezető helyet a bajnokságban. Csak technikai gondoktól mentes versenyt kívánnak maguknak, ők készen állnak a harcra.
 
A második helyen álltok néhány pont különbséggel a bajnokságban. Mennyiben befolyásolja ez a felkészüléseteket?
Alapvetően semmit nem csinálunk másként. Mint máskor is, most is a saját teljesítményünkre koncentrálunk. Azt gondolom, hogy ha jó formában és szerencsés csillagzat alatt versenyzem, akkor képesek vagyunk a mezőny legelejében autózni. Arra próbálunk fókuszálni, hogy minél jobban sikerüljön a felkészülés az autó szempontjából, és a mi fizikai és mentális állapotunk szempontjából is. Tesztelni most nem tudunk, de mostanában sokat mentünk aszfalton.
 
Mennyire ismeritek a fehérvári pályákat?
Nem is tudom, hogy Gabival versenyeztünk-e valaha együtt ezeken a pályákon. A szombati nap nekem elég egyhangúnak tűnik. Oroszlány-Kőhányáson hármat menni nekem nem annyira ralis, de a nézőknek biztos tetszeni fog, nem kell mozogniuk és meg tudják találni a biztonságos pontokat. De annak örülni kell, hogy van verseny, van elég induló, és részt tudunk venni a következő bajnoki futamon.
 
Mivel lennél elégedett a verseny végén?
Nyilván azzal lennék elégedett, ha át tudnánk venni a vezetést a bajnokságban, de ehhez sok minden kell. Látom, hogy Mixiék végül beneveztek, ellenük is meg kell tudnunk állni a helyünket. Gondmentes versenyt kívánok magunknak, és ha ez összejön, az első gyorsasági első kanyarjától tudunk támadni és az elejében fogunk csatázni az első helyért.


Fotó: Turán Frici Rajongói oldal
2024. július 08. hírek, interjúk
vissza